Francis van der Velden

Over de uitvaart

Hoe ga je om met het verlies van je veel te vroeg overleden vrouw, moeder, dochter en kleindochter? Ik denk dat je dat pas weet als het gebeurt. Want dit is een verlies waar niemand zich op kan voorbereiden.

De nabestaanden toonden zoveel kracht om haar het afscheid te geven zoals zij was, dat het mij op veel momenten hevig ontroerde.

Omdat zij heel graag vrachtwagen chauffeuse had willen worden, maar haar nachtblindheid daar een stokje voor stak, hadden haar vrienden een truck geregeld om haar uitgeleide te doen. Ze werd omringd door vele prachtige bloemen waar ze zo van hield. Het zorgde er voor dat ze een heel persoonlijk afscheid kreeg. Indrukwekkend vond ik het.

Het kan niet anders dan dat ze nu een schitterende ster aan de hemel is.

  • "Wij willen graag aan mensen die een afscheidsreportage overwegen het volgende meegeven: Lieve mensen, jullie staan vandaag voor een keuze van wel of geen foto’s laten maken van een droeve gebeurtenis. Dit overkwam ons ook toen onze dochter overleed aan een ongeval, toch zijn we nu dankbaar dat we dat wel hebben gedaan. Voor ons waren er drie redenen voor om het te doen: je kunt het nooit meer over doen, het zijn hele kostbare herrinering van je dierbare, en onze kleinzoon kan later zelf beslissen of hij de foto’s van de uitvaart van zijn mama wil zien. De dag zelf beleef je in een roes, de fotograaf neem je nauwelijks waar. Doordat er veel momenten zijn maakt Francis vele foto’s, waar zij dan een reportage van maakt. Uit de fotoreportage hebben we een mooi en zeer dierbaar foto album laten maken door haar. Mijn vrouw en ik wensen u veel sterkte toe de komende tijd."
    Ine & Jan
    Ine & Jan

Wil jij ook een waardige afscheidsreportage?

CONTACT OPNEMEN