Francis van der Velden

Over de bruiloft

Als fotograaf is het altijd een cadeautje als tijdens een bruiloft alles op zijn plek valt; een mooi bruidspaar, prachtig weer, gasten die genieten en een bijzondere locatie.
De bruiloft van Ellen en Thijs had dat allemaal. En dan was ook hun dochter Renske er nog eens bij om het feest met hun mee te beleven. Wat vond ze het leuk dat papa en mama gingen trouwen! En dat ze zelf ook een trouwringetje kreeg was de kers op de taart.

De locatie die ze hadden uitgezocht is voor mij één van de mooiste plaatsen in Nederland: Heerlijkheid Mariënwaerdt, daar waar de Appeldijk en de Linge samenkomen in hartje Betuwe. De huwelijksvoltrekking vond plaats in het koetshuis van het landgoed tussen de hoofdstellen van de paarden die er nog hingen. Mooie woorden werden er gesproken, maar dat kon niet op tegen het volmondige “ja” van Ellen, Thijs en Renske. Daar draait het toch om op zo’n prachtige bruiloft.

En dat je dan gewoon een mooie zonnige dag hebt is helemaal meegenomen. Je kunt alles plannen en voorbereiden, behalve het weer op de dag zelf. Ellen, Thijs en Renske hadden voldoende tijd ingeruimd voor een ongedwongen fotosessie. Heerlijkheid Mariënwaerdt heeft ook zulke mooie plekken om te fotograferen. Gekozen werd voor het bruggetje, de stallen met de fruitkisten en het veld met de Vlindermolen op de achtergrond. De groepsfoto kon natuurlijk alleen maar gemaakt worden voor het landhuis.

Tijd voor cadeaus en taart! De bruidstaart was een plaatje, gewoon zonde om die aan te snijden… Het eigen ontwerp van de taart paste helemaal bij de stijl van de trouwkaart die gemaakt was door de zus van de bruidegom.

De ontspannen middag op het landgoed eindigde met een borrel tijdens de receptie en daarna werden de daggasten getrakteerd op een diner samengesteld door de kok uit het allerbeste dat het landgoed te bieden heeft.

Voor mij tijd om naar huis te gaan via de Appeldijk, langs de meanderende Linge.

  • "We hebben een prachtige  dag gehad en onze mooie landelijke trouwlocatie kwam nog mooier uit door de schitterende foto's van Francis. We worden iedere keer blij als we het  fotoboek bekijken!
    Ontzettend bedankt Francis!"
    Ellen & Thijs
    Ellen & Thijs

Wil jij ook zo'n mooie bruidsreportage?

CONTACT OPNEMEN