Francis van der Velden

Over de uitvaart

Als je als familie en vrienden afscheid moet nemen van iemand die zo geliefd is en je mag dat doen op een plek die zó mooi is…dan weet je dat deze uitvaart heel bijzonder zal worden.

Het was een prachtige dag. Op de natuurbegraafplaats was alles klaar gezet om in alle rust en stilte afscheid te nemen.
Na de mooie woorden van troost en de herinneringen die werden opgehaald werden er witte duiven losgelaten. Eén voor één kwamen ze uit de mand en vlogen naar de hemel. Ik vond het een prachtig symbool. Vaak worden er witte duiven losgelaten bij een huwelijk, maar als ik erover nadenk vind ik het misschien nog wel passender bij een afscheid.

Het samen afscheid nemen in het bos, terwijl de zon uitbundig scheen en de vogels hun gezang lieten horen in de boomtoppen, verzachtte gelukkig op dat moment het intense verdriet een klein beetje.

  • "Wat fijn dat Francis er op deze dag bij was. Ze heeft het afscheid met oog voor detail zo mooi vastgelegd! Het is voor ons helemaal niet raar of eng om onze emoties en verdriet terug te zien. Ze heeft, zoals ze vooraf al zei, onze lach én traan vastgelegd. En we kregen zoveel foto's, terwijl we niet in de gaten hebben gehad dat Francis rond liep. In het prachtige fotoalbum zien we terug hoe mooi het afscheid op deze bijzondere plek was."
    Ineke & Saskia
    Ineke & Saskia

Wil jij ook een waardige afscheidsreportage?

CONTACT OPNEMEN